Популярният германски сайт за оценяване на стойността на футболистите в световен мащаб transfermarkt.de направи най-скъпия отбор от играчи, чийто национални отбори не са успели да се класират за Мондиал 2014 в Бразилия от 12 юни до 13 юли.

В оценения на общо 364 милиона евро състав са онези футболисти, чийто национални отбори не си спечелиха визи за световното първенство, и са с най-висока стойност на своя пост. В състава е третият най-ценен играч в света Гарет Бейл, чиято стойност се нарежда веднага след тези на аржентинеца Лионел Меси и португалеца Кристиано Роналдо, които ще играят в Бразилия. Уелският национал на Реал (Мадрид) е оценяван на 80 милиона евро.

В атаката на отбора от футболисти, които няма да участват на Световното, са още шведският голмайстор на ПСЖ Златан Ибрахимович и новият полски нападател на Байерн Роберт Левандовски, състезавал се за Борусия (Дортмунд) през изминалия сезон.

Любопитен факт е, че в отбора попадат четирима сръбски национали. В центъра на защитата са Матия Настасич (Манчестър Сити) и Невен Суботив (Борусия Дортмунд), а Бранислав Иванович (Челси) е поставен като краен десен бранител. Освен това Неманя Матич (Челси) е дефанзивен халф в тима.

Най-скъпата 11-орка извън Мондиал 2014:


Вратар: Самир Ханданович (Словения и Интер – 24 милиона евро)

Защитници: Давид Алаба (Австрия и Байерн – 32 млн. евро); Матия Настасич (Сърбия и Манчестър Сити – 21 млн. евро); Невен Суботич (Сърбия и Борусия Дортмунд – 20 млн. евро); Бранислав Иванович (Сърбия и Челси – 19 млн. евро)

Халфове: Неманя Матич (Сърбия и Челси – 25 млн. евро); Арда Туран (Турция и Атлетико Мадрид – 25 млн. евро); Гарет Бейл (Уелс и Реал Мадрид – 80 млн. евро); Марек Хамшик (Словакия и Наполи – 40 млн. евро)

Нападатели: Роберт Левандовски (Полша и Байерн – 50 млн. евро); Златан Ибрахимович (Швеция и ПСЖ – 28 млн. евро).