Селекционерът на Хърватия Нико Ковач изрази радостта си от постигната победа с 4:0 над Камерун в мач от Група „А“ на Мондиал 2014. Той коментира и следващия съперник на тима си – Мексико.
 
„Искам да поздравя своите играчи, които след края на мача бяха без сили. Манджукич, който има невероятни физически сили, каза, че му е било много тежко. Сега ни предстои финал срещу Мексико“, заяви Нико Ковач.
 
„Победата не дойде лесно. Камерун създаде няколко положения, но ние успяхме да вкараме достатъчно от положенията си. Голът на Олич отвори мача. Няма смисъл повече да се хвалим, сега е време за почивка, тъй като ни чака труден противник. Мексико е силен отбор, това се видя вече, но и ние не сме слаби“, добави специалистът.
 
„Самир е отличен в единоборството и преди мача реших, че ще ни трябва такъв играч срещу Камерун. Можеше и да вкараме още голове, но съм доволен и на този резултат“, коментира хърватският селекционер.
 
„Мексико играе с характер и задружно. Прилага агресивен стил с преса, но имат пробойни в защита. Може да ни се отдаде възможност за победа и да реализираме положенията си“, анализира Ковач.