Английският национал Алекс Окслейд-Чембърлейн се размина със сериозна контузия в коляното, но ще трябва да почива между две и три седмици, което поставя под сериозна въпросителна участието му на Световното в Бразилия от 12 юни до 13 юли.

"Много е рано да кажа какво ще правя с Алекс. Мога да правя промени до 24 часа преди първия ни мач, така че ще почакам да видя какво се случва с него", сподели селекционерът на „трите лъва” Рой Ходжсън.

Окслейд-Чембърлейн получи травмата си по време на контролата с Еквадор (2:2) тази седмица в Маями. Оказа се, че 20-годишното крило има само разтегнати връзки на коляното и няма да отсъства твърде дълго от терените, каквито опасения имаше.

Първият мач на Англия на Мондиала е срещу Италия на 15 юни в Манаус от 01:00 часа българско време. Рой Ходжсън ще може да замени Окслей-Чембърлейн с друг играч до 24 часа преди началото на турнира. Въпреки това той се надява, че крилото ще бъде готово за игра за втория мач срещу Уругвай на 19 юни в Сао Пауло от 22:00 часа българско време.

"Ще бъде интересно да го видим в игра, защото остротата, която показва, е вълнуваща, каза още Ходжсън по повод възстановяването на играча.