Селекционерът на колумбийския национален отбор  Хосе Пекерман смята родната си Аржентина за основен фаворит за спечелване на световната титла . Аржентинците са в група "F", заедно с отборите на Босна и Херцеговина, Нигерия и Иран.

"Когато повиках Лео Меси в националния отбор, не можех да повярвам с какъв футболист разполагам. Никога не съм се съмнявал в него и дори мечтех той да се превърне в това, кое е. Първите му стъпки в националния тим ще останат незабравими и за мен. Не се и съмнявам, че той и неговите сътоборници могат да донесат трета купа за Аржентина", каза Пекерман.

Хосе Пекерман беше избран за най-добър треньор в Южна Америка за 2013 г. Аржентинецът спечели анкетата, организирана от уругвайския вестник El Pais. Селекционерът на колумбийския национален отбор грабва приза за втори път поред. Под негово ръководство Колумбия се класира за Световно първенство за първи път от 16 години.

Роденият на 3 септември 1949 година специалист е треньор на младежите на Аржентина до 20 години между 1994-а и 2001-а. От 2004 до 2006 година той е начело на мъжкия тим на “гаучосите” и ги води на Световното в Германия, но е освободен, след като тимът отпада на четвъртфиналите от домакина след дузпи. В последните сезони той беше начело на Толука и Тигрес.