Футболен треньор №1 на ХХ век Димитър Пенев прояви старата си черта на галантен и ухажващ нежния пол. Стратега бе пред НДК, където столичани изгледаха откриването на световното първенство в Бразилия и първия мач между домакините и Хърватия.

"Искам една розичка да ви подаря, успех на предаванията, много интересни мачове ни очакват", каза Чичо Митко на водещата на студиото пред НДК Антония Близнакова.

Ето и изказването на Димитър Пенев, в голяма част от което е без редакторска намеса:

"Трябва да се обърнем към домакините, знаете, Бразилия домакин. Под напрежение са всички, и вкъщи и на публични места. Бразилия ще има предимство. В другия случай стачките няма да прекъснат...Бразилия всички сили трябва да направи, за да успее. Ще има доста изненади. Може Русия, може Белгия. Доста интересно ще бъде, вие ми кажете кой ще бъде от първо до осмо място. От едната страна на европейците, от другата южноамериканците, всички са аклиматизирани, които играят в европейските отбори. Това ще бъде едно от най-интересните първенства", каза Пената.

На въпрос за първия мач между Бразилия и Хърватия бившият ни национален селекционер каза: "Моята прогноза е 2:1 за Бразилия. Знаем Хърватско играят добър футбол, Югославия...Хърватия. Бразилия просто доста жестоки ще бъдат и дори за 1:0 ще бъдат стриктни и дисциплинирани. Тях ги устройват и 1:0 и 2:1, за да се успокои бразилската общественост."

"Времето, ако го върнем двайсет години, в Америка пак беше топло, в Мексико 1986-та - също. В Англия пак бяха температурите над 20, 30 градуса. Връщам годините 66-та, в които аз бях играч. Който може си го може, няма значение аклиматизацията", завърши Пенев./БЛИЦ