Германия записа победа в последната си проверка преди Световното първенство в Бразилия. Селекцията на Йоаким Льов надделя над Армения с 6:1, но едва ли някой се интересуваше от резултата. В края на първото полувреме Германия даде свидна жертва - звездата на Борусия (Дортмунд) Марко Ройс бе изваден от терена заради контузия. Халфът дори не успя да напусне сам и подкрепян от двама от медиците на тима. Младият полузащитник пък не успя да сдържи сълзите си. Из немските медиите веднага тръгнаха предположения колко е тежко положението с Ройс, като според повечето той вероятно ще пропусне Мондиал 2014.

Срещата с Армения се игра пред 27 000 зрители на "Кофейс Арена" в Майнц, а головете за Германия вкараха Андре Шурле, Лукас Подолски, Хьоведес, Клозе и Гьотце на два пъти. За Армения се разписа Хенрик Мхитарян от дузпа. Тимът на Йоаким Льов започва срещу Португалия на 16 юни от 19:00 часа.

Селекционерът на Германия заложи на експериментален състав и остави на пейката Нойер, Лам, Гьотце, Подолски, Швайнщайгер и Йозил. Въпреки това немците бяха абсолютни господари на терена и само добрите намеси на стража на Армения Березовски предотвратиха отчайващ резултат още на почивката. Не бяха малко и неточните удари на нападателите и халфовете на Германия, които подложиха на постоянен обстрел стража на гостите.

Германия държа цели топката в цели 76 % от първата част и отправи 11 удара по посока на вратата. Въпреки това двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

Малко след началото на второто полувреме Германия най-после успя да отбележи гол, а автор на попадение бе Андре Шурле.

В 69-ата минута Хенрик Мхитарян изравни резултат от дузпа в 69-ата минута, но за 3 минути Германия заби 2 гола и си осигури успеха. Първо се разписа Подолски, а веднага след него точен бе и Хьоведес.

В 76-ата минута Мирослав Клозе също записа името си сред голмайсторите и направи резултата 4:1 в полза на Германия.

Марио Гьотце заби два гола в последните 10 минути за оформи крайното 6:1.