Португалия разби Ейре с 5:1 в последната си контрола преди световното първенство, което стартира на 12 юни. Контролата се игра в Ню Джърси, а добрата новина за португалците бе завръщането на Кристиано Роналдо, който доскоро лекуваше контузия. Звездата на Реал Мадрид започна като титуляр и остана на терена до 65-ата минута.

Още в 3-ата минута Уго Алмейда откри резултата с глава след центриране отдясно, а Ричард Киог си отбеляза автогол в 20-ата минута. При атаката за автогола Роналдо изведе с пета Коентрао, който центрира остро и Киог почти от границата на наказателното поле засече топката в собствената си врата. Алмейда отново бе точен за 3:0 в 37-ата минута , при който резултат двата отбора се разделиха за почивка.

В 52-ата минута защитата на Португалия сбърка и Маклийн намали на 1:3. Виейриня покачи на 4:1 за Португалия в 77-ата минута, след като първо с глава не успя да вкара, но при добавката бе точен. В 82-ата минута Нани технично изведе Коентрао в наказателното поле, който оформи крайното 5:1.

Португалия започва участието си на световните финали с мач срещу Германия на 16 юни.

ПОРТУГАЛИЯ - ЕЙРЕ 5:1
1:0 Алмейда (3), 2:0 Кеог (20-автогол), 3:0 Алмейда (37), 3:1 Маклийн (52), 4:1 Виейриня (77), 5:1 Коентрао (82)


Португалия: Руи Патрисио, Рикардо Коща, Фабио Коентрао, Нето, Раул Мейрелеш, Жоао Моутиньо, Рубен Аморим, Вилиам, Роналдо, Уго Алмейда, Силвестре Варела
(влезли като резерви: Андре Алмейда, Елдер Пощига, Нани, Пепе, Виейриня, Мигел Велосо)