Селекционерът на Италия Чезаре Прандели обяви, че предстоящият сблъсък срещу Уругвай от група „D” на Мондиал 2014 в Бразилия е най-важният в кариерата му. „Скуадра адзура” и „урусите” играят утре вечер от 19:00 мача в Натал за място на осминафиналите на турнира, след като Коста Рика вече се класира за следващата фаза от тази група.

"Трябва да подходим към този мач с манталитета на победители. Не бива изобщо да мислим за равенство. Този мач е решителен и за двата отбора, така че ще трябва да запазим позитивното си мислене. Все още сме в битката за класиране напред и това се явява най-важният мач в моята кариера. Не мога да го сравня с абсолютно никой друг", сподели Прандели на пресконференцията преди утрешния двубой.

"Суарес и Кавани са двама от най-силните нападатели на Мондиала, но и ние имаме такива. Чиро Имобиле е модерен нападател. Той знае как да играе дълбоко в половината на съперника и знае как да намира пространство между линиите на защитата и полузащитата. Чиро има и чудесен нюх към гола, а освен това знае какво трябва да направи, за да помага на своите съотборници”, допълни италианският специалист.

"Не съм казвал, че Имобиле и Балотели не могат да играят заедно. Но ако трябва да започнем с двама нападатели, трябва да сменим и схемата. Имам някои идеи, но предпочитам да оставя съперника да гадае", завърши Прандели.