Билети за финала на Мондиал 2014 в Бразилия се предлагат в интернет на цена до 20 000 евро. Бройки от ценните хартийки може да се намерят и за 4400 евро.

Официално финалът е разпродаден от месеци и билети вече не се предлагат от ФИФА. Германският футболен съюз (ГФС) също обяви на сайта си, че не би могъл да предложи каквито и да било бройки от ценните хартийки.

При всички случаи във връзка със скандала за билети, разпространявани нелегално от членове на ФИФА като задържания по този повод Рей Уилън, много от ценните хартийки са били върнати на Световната централа. Този контингент от билети би трябвало отново да бъде пуснат в свободна продажба.

Освен това билети за финала между Германия и Аржентина може да се набавят от различни борси в интернет, където продажбата на ценните хартийки стартира от 4400 евро. Под тази цена билети не могат да се намерят, а ВИП билети се предлагат дори за около 20 000 евро.

Финалът между Германия и Аржентина е в неделя от 22:00 часа българско време на митичния стадион „Маракана” в Рио де Жанейро.