Една от легендите на хърватския футбол Роберт Просинечки заяви, че Мексико не би трябвало да загуби от Бразилия, ако не се появи някой друг съдия като японеца Нишимура. "Сомбрерата" надвиха Камерун (1:0) в първия си мач в група "А" на Мондиала 2014, а домакинът Бразилия срази Хърватия (3:1) в мача на откриването, в който японският рефер Юичи Нишимура свири скандална дузпа за Селесао. Това отсъждане възмути цял свят.

„Мексиканците са дребни, слаби, но летят като самолети по игрището. Едни такива бързоноги са, много живи и супер уверени във възможностите си. Нито за секунда не ги видях да спрат да се движат по терена. Даже и когато съдиите им отмениха два гола! Знаех, че Мексико има много добър отбор. Но не предполагах, че чак толкова. Ако така играят и срещу Бразилия, със сигурност няма да загубят този мач! Ако, разбира се, не се намеси някой Нишимура", сподели Просинечки.

"Камерун разполага с фантастични играчи. Като индивидуалности са изключителни. Всеки от тях играе в голям европейски клуб. Те са силни, отлично подготвени физически, но не са отбор. Не са сработени и единни на терена”, коментира бившият халф следващия съперник на хърватите.