Дали футболът е религия в Бразилия или това твърдение е мит? В навечерието на световното първенство страната е тотално раздвоена. Милиони очакват началото, молят се всеки ден за спечелването на шестата титла от “селесао”. Стотици хиляди, да не кажем милиони, обаче не искат и да чуят за Мондиала. Стачките се превърнаха в ежедневие, а прогнозите сочат, че протестите тепърва предстоят.
 
И докато едни не искат световното, а други го очакват с трепет и вълнение, има една трета вълна, която е в бойна готовност. Но не за футбол, не за протести, а за секс.
 
Началото на Мондиала е на 12 юни, но Бразилия отсега е залята от проститутки, пристигащи от различни краища на света. Най-голям е напливът от Щатите и Холандия. Очаква се и поток от руски и славянски жрици на любовта. Естествено, местните каки също ще действат подобаващо.
 
Куртизанките от чужбина  вече вземат уроци по английски и португалски език, за да могат по-лесно да си вършат работата. Очаква се между 3,5 милиона и 4 милиона фенове да залеят Бразилия. Проститутките и техните сутеньори доволно потриват ръце, защото, докато футболистите ще се потят на терена, те ще се трудят в леглата.
 
Проституцията е официализирана в страната, а лицензираните публични домове са безкрайни.
 KAMATA_1.jpg
В центъра на Белу Оризонте публичните домове за 23.  Известни са като zonas, скрити до тесните стълбища на сивите сгради. 

 "Със сигурност проститутките в града ще получат повече пари отколкото някои отбори при участието им на световното първенство" твърди работник от бюро на Съюза за проституиращи пред “The Independent”.

"В нощните клубове ще падне голяма печалба. Чуждестранните, а и нашите момичета ще се справят добре. Убеден съм!”, добавя служителят, който по обясними причини не желае да бъде цитирано името му.
 
Местните медии разкриха, че някои вече си правят резервация за наемането на проститутки. Най-любопитен е случаят в град Сао Паоло. В най-големия публичен дом е постъпила заявка от мастит германски бизнесмен. Той си е капарирал сочна девойка, избирайки си я от сайта на бардака. Немецът ще ползва услугите на куртизанката срещу 10 000 долара, наемайки я за 10 дни, докато е в Бразилия за финалната фаза на Мондиала. Което прави по 1000 долара на ден...

Как ще варират цените? Различно. Твърде различно – като се започне от 10 долара, та се стигне до въпросната хилядарка.