Една от звездите на холандския национален тим Ариен Робен не иска да се превръща в изкупителна жертва, след като е признал за симулация при победата срещу Мексико (2:1) на осминафиналите на Мондиал 2014 в Бразилия. Нападателят симулирал за дузпа през първото полувреме, а в самия край на мача беше фаулиран от Рафаел Маркес и от последвалия наказателен удар „лалетата” вкараха за 2:1 чрез Клаас Ян Хунтелаар и се класираха за четвъртфиналите, където ще се изправят срещу Коста Рика.

„Винаги съм бил честен. Не искам да се превърна в изкупителна жертва на честността си, но ако трябва, ще стана. Винаги предпочитам да съм откровен и да казвам нещата такива, каквито са. Моля за уважение и призовавам да се сложи точка на тази история. Осъзнавам, че мога да бъда наказан за честността си, но това няма да ме накара да спра да бъда откровен", сподели Робен.

"Сами видяхте, че при втория случай Рафа Маркес ме фаулира. И камерите ще ви го покажат. Просто при първата очаквах да ме спънат, но в последния момент защитникът отдръпна крака си и паднах, без да има съприкосновение. Затова се получи така, а не защото съм лъжец", допълни крилото на Байерн.