Селекционерът на Нигерия Стивън Кеши е зареден с оптимизъм преди първия мач на тима му от световното първенство в Бразилия срещу Нигерия тази вечер от 22:00 часа българско време. Двубоят от група “F” ще се играе в Куритиба, а Кеши вярва, че отбор от Африка може да триумфира със световната титла много скоро.

На въпрос колко близо е неговият отбор да спечели световното първенство, Кеши отвърна с думите: "Много близо. Защото африканските отбори са добри. Толкова добри, колкото и останалите. Световното първенство е отворен турнир с много възможности. Ние просто трябва да правим това, което трябва."

Най-голямото постижение на африкански отбор е достигане до четвъртфинал преди четири години в ЮАР, където Гана отпадна от Уругвай след изпълнение на дузпи. Камерун също е играл на четвъртфинал през 1990 година в Италия, а Сенегал стори това през 2002 година на шампионата на планетата в Южна Корея и Япония. Националният тим на Нигерия преди това на два пъти е играл на осминафинал на световни първенства.