Бразилия победи снощи Хърватия с 3:1 в първата среща от Световното, а днес от 19:00 часа е вторият мач от Група "А". В него един срещу друг се изправят Мексико и Камерун. Преди двубоя се разрази шаманска война. Мексикански магьосник извърши специален магически ритуал за защита на футболистите от националния отбор на страната по време на Мондиала. Антонио Васкес Алба или Брухо Майор (Великият магьосник) изрече специални заклинания на церемония в Мексико Сити и освети футболна топка.

Брухо Майор предупреди, че съперникът от Африка е пристигнал в Бразилия с множество шамани, които практикуват черна магия. Мексиканецът коментира, че неговият ритуал не е насочен срещу камерунския народ, а е предназначен единствено да предпазва играчите от националния тим на Мексико от зли сили и проклятия.

Мачът тази вечер ще се играе на стадион "Арена Дас Дунас" в Натал. Съдийството е поверено на Уилмар Ролдан от Колумбия.

Досега Мексико и Колумбия са се срещали само веднъж в международен мач – през 1993 година в САЩ, когато контролата завършва с победа 1:0 за "ацтеките".

Както треньорът на мексиканците Мигел Ерера, така и селекционерът на африканския тим Фолкер Финке залагат на сила и стабилност в защита. В нападение ще се съревновават двама играчи от английската Висша лига - нападателят на Челси Самуел Ето`о е острието на Камерун, а Хавиер Ернандес–Чичарито от Манчестър Юнайтед е поел задачата да вкарва за родината си. И двамата обаче не са в добра форма, като дори информациите са, че Чичарито ще остане на пейката тази вечер.

Днес от 19:00 часа
Пряко по БНТ 1 и БНТ HD
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Мексико: Гийермо Очоа, Франсиско Родригес, Рафаел Маркес, Ектор Морено, Паул Агилар, Мигел Лаюн, Ектор Ерера, Хосе Хуан Васкес, Андрес Гуардадо, Джовани дос Сантос, Орибе Пералта
Контузени: няма
Наказани: няма
Камерун: Шарл Итанж, Алан Ниом, Никола Н`Кулу, Орелиан Шеджу, Анри Бедимо, Жан Макун, Алекс Сонг, Ланди Н`Гемо, Бенжамен Муканджо, Венсан Абубакар, Самуел Ето`о
Контузени: няма
Наказани: няма
2_071.jpg
Град:
Натал
Стадион:
Арена Дас Дунас
Капацитет: 42 086 места
2_13.jpgСъдия:
Уилмар Ролдан (Колумбия)
Асистенти:
Умберто Клавихо (Колумбия) и Едуардо Диас (Колумбия)
Четвърти съдия:
Норберт Хуата (Таити)

ДОСЕГАШНИ МАЧОВЕ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ
22.09.1993 г., контрола
Мексико - Камерун 1:0

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Мексико и Камерун имат един-единствен мач помежду си до този момент. През 1993 година "ацтеките" надвиват с минималното 1:0 съперника в контрола, играна в САЩ, а сега ще излязат за своята 50-а среща на световни финали.

* Дебютният мач на Мексико на Мондиал датира от юли 1930 година, когато Франция ги побеждава с категоричното 4:1.

* Съставът на Мексико е осми в класацията за най-много срещи на световни финали -  до момента има актив от 12 победи, 13 равенства и 24 загуби.

* "Ацтеките" никога до този момент не са побеждавали африкански отбор на Мондиал, при две ремита и едно отстъпление, а на южноамериканска територия имат 11 поражения и само един триумф.

* Камерун излиза за днешния двубой, намирайки се в серия от четири загуби на световни първенства и със само една победа в 13 опита.