Селекционерът на Босна Сафет Сушич и хора от щаба му са били атакувани от въоръжени крадци. 59-годишният специалист, заедно с четирима от най-доверените си треньори, посетили плажа на град Гуаруха, на час от Сао Пауло.

Този път обаче делегацията не информирала охраната, че ще напуска хотела си. И неприятностите веднага ги сполетели. Трима въоръжени младежи на велосипеди се сблъскали с босненците. Те са искали от тях пари и ценности.

Чисто случайно обаче полицейски автомобил минавал наблизо и с включени светлини се отправил директно към тях. Младежите веднага избягали. За щастие никой от делегацията на Босна не е пострадал.

"Израснахме в Босна, където улиците са много по-опасни от тук", шегувал се след инцидента Сушич, цитиран от "Мирър".

Случилото се обаче повдига много въпроси, след като в момента полицията в Сао Пауло използва сълзотворен газ и сила, за да овладее демонстрациите в навечерието на Мондиал 2014.

Англия например разполага със собствена охрана освен офицерите, които се грижат за сигурността на националния отбор. Освен това военни служители охраняват тренировките на "Трите лъва".

Босна започва участието си на Световното на 16 юни срещу Аржентина. Двубоят от група "F" е в 1:00 часа след полунощ. Другата среща е Иран - Нигерия.