Франция ще бъде без най-добрия си футболист на Световното първенство в Бразилия, което започва на 12-и този месец. Звездата на Байерн (Мюнхен) и избран за номер 3 за "Златната топка" Франк Рибери няма да вземе участие на Мондиaла. Новината бе съобщена от селекционера на Франция Дидие Дешан.

Рибери бе измъчван от контузия в глезена, а на днешната тренировка положението му се е влошила. Медицинските изледвания показали, че той няма как да вземе участие в срещата.

Преди тренировката Рибери мина фитнес тест, който показа, че ще бъде на линия за Мондиала. Радоста във френския лагер обаче бе твърде кратка, а Рибери ще се подложи на лечение, докато сънародниците му играят в Бразилия.

"Докато тичаше тази сутрин, Рибери изведнъж спря. Сега не може да тренира. Тестовете потвърдиха, че контузията му се е влошила. Той няма да може да играе", заяви Дешан.

Той обяви, че ще повика Морган Шнидерлин от Саутхемптън и Реми Кабела от Монпелие. Те ще заменят Рибери и Клемен Грание, който също няма да участва в Бразилия.

По-рано по време на подготовката Дешан бе принуден да се лиши и от вратаря на Марсилия Стив Манданда, който също е аут заради контузия.