Селекционерът на Бразилия Луис Фелипе Сколари се изказа доста остро по адрес на критиците си и журналистите, които отразяват Световното първенство. Голямия Фил бе атакуван от част от гилдията, защото дал брифинг само за определени медии след успеха над Чили на осминафиналите.

"Ревност сред мъже? Стига, моля ви. Мъжете не бива да се ревнуват. Тези журналисти са ми приятели. Ако нямате нищо против, че съм говорил с тях, окей, но ако не ви харесва - тогава вървете по дяволите", избухна Сколари.

"Винаги говоря за футбол с приятелите си. И разговорите не са затова кой да играе или да не играе. Не искам постоянно да говоря за план А, Б или Ц. Понякога искам разговори за атомни бомби или други такива неща", продължи селекционерът на Бразилия.

Относно предстоящата четвъртфинална среща с Каломубия, Фелипао сподели, че няма да има война.

"Преди да започне шампионата имахме седем стъпки до титлата. Сега сме на стъпка номер 5. Чили има силен отборен дух, но Колумбия разполага с по-добри футболисти. Колумбийците са по-силен отбор, но срещу тях няма да бъде война. Нашите войни са с Чили, Уругвай и Аржентина. Мачовете срещу Колумбия винаги преминават приятелски, нямаме голямо съперничество с този отбор. Ще бъде трудно, но няма да отиваме на война", коментира Сколари.

Четвъртфиналът Бразилия - Колумбия е тази вечер от 23 часа.