Легендарният Христо Стоичков даде поредно интервю, този път за медия от Аржентина, докато коментира мачове от световното първенство за мексиканския канал "Телевиса". Камата защити Лионел Меси, от когото се очаква да поведе Аржентина. Христо се върна и на световното първенство през 1994 година, на което България завърши на четвърто място.

На въпрос за победата ни над Аржентина с 2:0, Стоичков отговори: "Този мач премина много добре за нас и ви бихме. Горкият Диего Марадона, жал ми стана за него. Тогава ФИФА се подигра с него, а той е най-великият футболист в историята. Мнозина говореха за Батистута, Симеоне, но никой от тях не беше специален играч, за мен те бяха като всеки друг. Не знам кога България отново ще има такъв отбор. Има поколение от момчета на по 18-19 години, които имат много потенциал и могат да направят хубави неща. Мисля, че скоро ще имаме много конкурентоспособна селекция. Проблемът ни обаче е, че нямаме играчи в топотборите на Европа."

"Аржентина не показва нещо особено, но мисля, че постепенно ще наберете скорост. Напрежението върху него (б.р. - има предвид Меси) е ужасяващо. Меси, Меси, Меси. А другите какво, не играят ли? Националният отбор е една група, един колектив, а не е само един играч. Разбира се, че е подготвен, но напрежението върху него сега е много по-голямо, отколкото е в Барселона. На Световното имаш седем мача в най-добрия случай. Една грешка и си аут. Затова мисля, че той е едно смело момче, направо е страхотен", коментира Стоичков.

"Харесаха ми чилийците. Отборът им е силен, борбен, добре организиран, с много интересни индивидуалности. Хареса ми Германия срещу Португалия, също така Мексико срещу Бразилия и Уругвай срещу Англия. Но остава да се изиграят по седем мача от най-добрите отбори, за да се разбере кой ще е първи. Харесаха ми Томас Мюлер и Луис Суарес. Особено Луис, който влезе на терена след 25 дни с контузия и затвори устите на всички в Англия, които не спираха да го критикуват. Може би малко отхапа от ухото на Англия (бел. ред. отправка към захапването на ухото на Бранислав Иванович от страна на Суарес).