Северна Корея срещу Португалия - това е финалът на Световното първенство в Бразилия. Звучи като първоаприлска шега, но е новина, съобщена от телевизията в Корея.

Явно лидерът Ким Чен Ун е решил да зарадва народа, като го информира, че националният отбор стигна до битката за титлата на Мондиала. В материала е разказано подробно как Северна Корея записва три победи в груповата фаза над Япония, САЩ и Китай, съответно със 7:0, 4:0 и 2:0. Лидерът на странатa Ким Чен Ун също е в Бразилия и оказва вдъхновяващ ефект на играчите.

Според телевизията днес играчите излизат на финал с Португалия, а световните издания припомнят, че не случайно са избрани именно "мореплавателите". Преди 4 години на Мондиала в ЮАР Северна Корея се представи добре срещу Бразилия в първата си среща и загуби само с 2:1. Това накара местната телевизия да излъчи втората среща на тима. Тя бе именно срещу Португалия и завърши при резултат 7:0 за Роналдо и компания. След тази среща не бяха излъчени повече мачове от първенството в ЮАР. Вероятно гражданите на Корея ще научат, че финалът е завършил с подобен резултат, но в тяхна полза.

Всъщност днес наистина се играе финала на Светоното първенство в Бразилия, но от 22:00 часа на "Маракана" ще излязат тимовете на Германия и Аржентина.