Само пет дни от началото на Световното по футбол в Бразилия митническите служители на Капитан Андреево установиха, че интересът на футболните фенове от Босна и Херцеговина е изключително голям. Митничарите задържаха 5706 броя фланелки и спортни екипи с логото на футболния отбор на Босна и Херцеговина, както и на още пет страни, участнички в първенството. Сред задържаните спортни артикули има и с логото на популярни футболни клубове от Европа.

Екипировката е открита в товарен камион с турска регистрация, пътуващ от Турция за Босна и Херцеговина. При щателната проверка митническите инспектори установяват, че сред превозваните различни артикули текстилни изделия има 3986 детски спортни комплекти и 1720 броя тениски, брандирани с фигуративни знаци и надписи на световното първенство по футбол, както и на Барселона и Реал (Мадрид).

На част от тениските са изписани и имената на футболни звезди, сред които Кристиано Роналдо и Лионел Меси, националът на Хърватия Марио Манджукич. Друга част от тениските носят емблемите на националните футболни отбори на Аржентина, Германия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Испания, Португалия, претенденти за световната купа на провеждащото се първенство. Спортните артикули са иззети. Предприети са действия за защита  правата върху интелектуалната собственост в изпълнение на Европейски регламент № 608/2013 и Закона за марките и географските означения. За случая са информирани правопритежателите на търговските марки.