Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал разкри кой отбор не иска за съперник на „лалетата” за осминафиналите на Мондиал 2014. 62-годишният специалист иска "оранжевите" да избегнат домакините на турнира от Бразилия. При равенство или победа срещу Чили холандците ще финишират първи в група "В" и ще играят срещу втория от групата на Бразилия на осминафиналите.

Има вариант и бразилците да финишират втори в групата си, което означава, че за холандците ще е по-добре да загубят от чилийците. Лошото за „лалетата” е, че те няма да имат право на избор, тъй като срещата им с Чили по програма е преди тази от тези в групата на Селесао.

"За всеки мач ФИФА има реклама за честната игра, но ФИФА прави тези малки трикове и това не е добро. Ще се опитаме да победим Чили в понеделник. Мачът на Бразилия е по-късно от нашия, но това не трябва да окаже влияние върху представянето им. Вярвам, че бразилците ще играят истински мач", сподели Ван Гаал.

"Предпочитам Хърватия или Мексико. Не би било лошо да се изправим срещу някой от тях. Не искам да срещнем Бразилия. Ако можех да избирам, нямаше да играем с тях. Домакините на световните първенства винаги имат предимство в това отношение", допълни 62-годишният специалист.