Престъпниците ще използват предстоящото световно първенство по футбол като примамка, за да пускат вируси в мрежата. Всеки, който искат да се информират за случващото се по терените в Бразилия, трябва да гледа с повишено внимание на непознатите му до този момент сайтове, алармира германският таблоид „Билд”.

Изданието е съставило списък с имената на играчите, които са сред най-търсените, а така и най-опасните в мрежата във връзка с компютърни вируси, чрез които хакерите се опитват да откраднат е-мейли, адреси, банкови сметки ПИН-кодове и други лични данни. Най-търсеното и опасно име е това на Кристиано Роналдо, следван от Лионел Меси и Икер Касияс.

Хакерите ще следят потока от новини за Световното и изпращат е-мейли с вируси и актуалните събития около Мондиал 2014. Често интернет потребителите не забелязват заразяването на компютъра си, но с предлагания им за инсталиране софтуер те може да предоставят на сървъра на престъпниците всичките си лични данни.

Списък на най-търсените и най-опасни за вируси в мрежата имена:
Жерар Пике (Барселона и Испания), Еден Азар (Челси и Белгия), Фернандо Торес (Челси и Испания), Единсон Кавани (ПСЖ и Уругвай), Паулиньо (Тотнъм и Бразилия), Карим Бензема (Реал Мадрид и Франция), Карим Зиани (Ал-Джаиш и Алжир), Неймар (Барселона и Бразилия), Икер Касияс (Реал Мадрид и Испания), Лионел Меси (Барселона и Аржентина) и Кристиано Роналдо (Реал Мадрид и Португалия).