Бърни Екълстоун отправи предупреждение към Ферари, че ще прибегне до съда ако италианският тим напусне шампионата. След решението на съда в Париж да прекрати делото заведено от Ферари срещу ФИА, стана ясно, че договорът между екипа от Маранело, ФИА и Екълстоун е далеч по-обвързващ от смятаното до сега. Бърни коментира:

"Ние винаги зачитаме нашите отговорности в договорите. Всички екипи, които са подписали споразумения с нас очакват да ги зачитаме, а ние очакваме същото и от Ферари. Те казват, че ще си тръгнат от Формула 1. Надяваме се, че ще уважат договора си.", сподели той. Смята се, че Екълстоун многократно е писал до Лука ди Монтедземоло с предупреждения към Ферари, че ако прекрати договора си предсрочно, ще трябва да връща милиони от комерсиални права, които вече са изплатени.

 
В основата на целия проблем седи противоречивата идея на Макс Мозли за бюджетен таван. Според много източници, всичко може да се реши много бързо ако Мозли просто отстъпи. Според Ричард Удс, който е считан за дясната ръка на президента на ФИА обаче това едва ли ще стане:

"Не се е поколебал и за секунда. Отборите имат силен лидер от силно управленско тяло и той играе грубо, както винаги е правил.", коментира той./БЛИЦ