Пилотът на Макларън Дженсън Бътън категорично отрече възможността да премине във Ферари след края на сезона. Според него в момента е немислимо да се говори на тази тема.

Запитан дали все пак е поддържал контакт с “черните кончета” той отвърна: “Ами, ъ... винаги е имало контакт. Винаги казвам "Здравейте, как сте?", когато видя Стефано Доменикали в падока. И двамата обаче знаем, че сега е невъзможно да говорим за бъдещето ми. Той и аз сме наясно, че имам договор за още една година с Макларън. Така че не мога да си обясня, от къде тръгват тези слухове”, коментира Бътън.

Той направи и паралел между Макларън и Ферари.

”Погледнете Макларън, ще видите отбор, който е постигнал много. Същото се отнася и за Ферари. Италианците имат страст за спорта, особено за моторния. Но Макларън е подходящото място за мен сега. Въпреки че винаги съм казвал "никога не казвай "никога", продължи още Бътън.

Той коментира и ситуацията с двамата пилоти във Ферари Фернандо Алонсо и Фелипе Маса и шансовете да работи с испанеца.

"Алонсо е много интелигентен пилот. Може би само в някоя паралелна вселена бих работил с него. Би било трудно, но винаги е интересно да имаш до себе си някой, който е издръжлив, силен и умен. Възхищавам му се както на Ален Прост - той създаваше атмосфера около себе си. Съжалявам за Фелипе, но мисля, че Фернандо има целия отбор за себе си", завърши Бътън.