Не за първи път болиди от Формула 1 карат по улиците на Москва, но сега направиха една от най-уникалните състезателни демонстрации. Благодарение на Дженсън Бътън от Макларън, Джанфранко Фисикела от Ферари, както и Карун Чандок и Лиус Рациа (и двамата от Лотус) забавляваха феновете покрай 4,5-километровото трасе в руската столица въпреки дъжда.

На хлъзгавото трасе пилотите трябваше да действат много внимателно, но въпреки това показаха немалко спиращи дъха маневри. Според данни на организаторите на мероприятието са присъствали 300 000 фенове на най-престижния моторен спорт.

Джанкарло Фисикела бе зад волана на стария болид на Ферари от миналия сезона. “За мен бе чест да представя Скудерията на едно толкова специално събитие. За първи път Ферари се кара по улиците на Москва. Кремъл и Червения площат са просто класически”, заяви след изявата си италианецът.

“Трудно ми е да повярвам, че имах възможността да карам болид от Формула 1 пред стените на Кремъл. Публиката тук се увеличава с всяка година, а това е добър знак, че Формула 1 печели все по-голяма популярност в Русия”, сподели пък пилотът на Макларън Дженсън Бътън, който е световен шампион от 2009 година.

Първото Гран при на Русия във Формула 1 е планувано за 2014 година в Сочи. /БЛИЦ