Пилотът на Макларън Дженсън Бътън призна, че в момента изобщо не му минават мисли за прекратяване на кариерата. 32-годишният британец е категоричен, че ще се откаже от Формула 1 след като спечели поне още една световна титла. Той има договор с Макларън за още една година, но сподели, че вижда по-дългосрочно бъдеще в най-бързия автомобилен спорт.

“Не мисля да се отказвам от Формула 1. Много пилоти го направиха: Шумахер, Райконен, а след това се завърнаха. Във всеки спорт идва време за пенсия, но е много важно да го направиш в подходящият момент. Лично аз имам още амбиции във Ф1. Още една титла би била страхотно постижение. Но знам и какво е в главите на тези хора, които уж спряха с Формула 1. След 4 месеца почивка, полудяват, защото им липсва постоянното жужене. Това е емоция, която никога не се забравя”, коментира Бътън.

Британецът описа и изживяването от това, да караш един от най-бързите автомобили в света.

“Трудно е да определиш усещането. За да добиеш представа за него е най-добре да управляваш болид. Това е машина с мощност над 700 к.с. Летиш с 320 км/ч... Шумът и вибрациите са невероятни. При големите завои страничното натоварване е такова, че все едно някой се опитва да ти откъсне главата. Натискаш спирачката и кожата ти сякаш се отделя от тялото... Адреналинът е страхотен, сърцето ти бие със 150 удара в минута. По време на състезание толкова се потя, че губя по 3 литра течности. Това е уникално изживяване и със сигурност всеки, който се докосне до него трудно свиква после със спокойния живот”, продължи Бътън.