Голям скандал е на път да разцепи отбора на “Макларън”. Дженсън Бътън е бесен на съотборника си Люис Хамилтън и открито разкритикува поведението му.

Тъмнокожият пилот си навлече гнева на Дженсън след като публикува в социалната мрежа “Туитър” данни от телеметрията за представянето на болидите в квалификациите преди Гран при на “Спа”.

Хамилтън бе пуснат на пистата със старото крило на болида, докато на колата на Бътън бе монтирано ново задно крило специална разработка на инженерите в отбора. Дженсън грабна първото място в квалификациите, а след тях Хамилтън сподели с феновете си, че съотборникът му е спечелил по 0,4 секунди на обиколка заради по-добрата аеродинамика на новото крило.

“Разочарован от поведението на Люис. Работихме толкова усърдно да подобрим аеродинамиката на болида и пазихме тези подробности в строга тайна. Повярвайте ми, не желая да виждам наша телеметрия в Twitter. Нашите инженери пък съвсем... Това е важна и секретна информация. Останах изключително изненадан и разочарован", заяви Бътън.

В Гран при на Белгия на пистата “Спа” той завърши на първо място, докато Хамилтън отпадна при тежката катастрофа на първия завой.