Дженсън Бътън доказа, че силното представяне на Макларън в петък не е заради променливото време и спечели последната свободна тренировка преди Гран При на Южна Корея на пистата “Йеонгам”.
 
Световният шампион за 2009 г. даде най-доброто време в 23-ата минута на едночасовата сесия – 1:38,005 минути. Скоро след това той бе изместен от първото място от съотборника си Люис Хамилтън.
 
Хамилтън изглеждаше убеден, че най-доброто време ще бъде неговото, след като подобри постижението си пет минути преди края – 1:37,199 минути. Следващият му опит да бъде по-бърз бе провален, тъй като се натъкна на по-бавния Михаел Шумахер.
 
Бътън се възползва от смяна на шасито през нощта и с празна писта пред себе си стигна до най-добрия резултат на тренировката. Той направи най-бързата обиколка за 1:36,910 минути, което бе с 0,289 секунди по-добро от времето на Хамилтън.
 
Марк Уебър бе най-добре представилият се състезател на Ред Бул, като зае третото място. След това се наредиха двамата пилоти на Ферари – Фернандо Алонсо и Фелипе Маса, и Михаел Шумахер с Мерцедес.
 
Витали Петров с Лотус Рено е седми, а след него се нареди Адриан Сутил от Форс Индия. Световният шампион Себастиан Фетел от Ред Бул е с девето време. Нико Розберг от Мерцедес допълни първата десетка./БЛИЦ