Дженсън Бътън отговори на критиците си, които го нападнаха в последните няколко състезания от сезон 2012. 32-годишният британец обясни, че не хленчи по радиото по време на надпреварите от Формула 1, а помага на отбора в развитието на болида.

Пилотът на Макларън стартира силно годината с победа при откриването на сезона в Австралия. Всичко сякаш се обърка, след като Дженсън не успя да спечели точки в четири кръга и като че ли си размениха ролите със съотборника му Люис Хамилтън.

"Аз не хленча по радиото. Хората погрешно решиха, че само се оплаквам. Това не е вярно, така аз помагам на отбора и заедно развиваме болида. Това е нормална комуникация между пилот и състезателен инженер. Ако само караш и не кажеш нищо на отбора си за това какво трябва да се направи по болида, значи не си вършиш работата както трябва", заяви Бътън.

"След като си споделил мнението си с инженерите, те го обсъждат и на спирането в бокса променят налягането на гумите, ъгъла на атака на предното крило и се връщаш в състезанието с по-добра кола. Пилотът не е в болида само да върти обиколки и да изпреварва, а да работи с всички останали. Първо ние усещаме проблемите и веднага ги съобщаваме на отбора, за да ги отстранят, преди състезанието да е свършило", завърши защитата си Дженсън.