Определеният за първенец в Гран При на Малайзия - Дженсън Бътън, не скри изумлението си от условията, при които се проведе надпреварата. Днес той прибави 5 точки към 10-те си от Австралия и продължава да е лидер в класирането. Както по-рано ви информирахме, пилотите и отборите получиха по половин точки, след като според правилата не са изминати 75% от състезателната дистанция.

"Никога не ми се е случвало нещо подобно. Не зная как да реагирам и какво да кажа. Най-налудничавото и ненормално състезание, което някога ми се е случвало. Дори и не съм гледал по телевизията нещо подобно. В даден момент от надпреварата имах чувството, че около мен хвърчат само части от автомобили", каза Бътън.

"Стартът ни бе слаб, но малко по малко навлязохме в нужния ритъм. След това обаче заваля дъжд и всички сметки отидоха по дяволите. Не направихме най-добрия възможен избор на гуми, но в последствие и останалите тимове започнаха да грешат, което бе в наша полза. С гуми "Интермедия" успях да направя едва една – единствена обиколка. Абсолютен ужас", обясни още британският пилот. /БЛИЦ