Дженсън Бътън твърди, че настройките, които е правил и адаптирането на стила му на шофиране спрямо гумите на Пирели в началото на сезона му е помогнало да влезе в темпо в средата на сезона. Пилотът на Макларън взе само 7 точки в шестте състезания между вторите си места в Китай й Германия и дори имаше проблем да влезе в Топ 10.

"След Валенсия и Великобритания се чувствах уверен в колата и имах чувството, че върша добра работа. Просто нямахме достатъчно добро темпо като отбор. Преди това пробвахме нови неща по колата, които категорично не проработиха и не бях доволен от баланса. Най-лошите състезания за мен бяха Монако и Канада. Беше трудно, но когато се състезаваш толкова дълго, колкото аз, знаеш причините за липсата на добро темпо. Все пак намерихме решение на доста от тях. Основно преразглеждахме какво знаем. Във Валенсия бях много по-доволен от колата, но не успяхме да постигнем резултата, който искахме и нищо не се разви както искахме. С тези гуми е много трудно", оплака се британецът.

"Затова пробвахме няколко нови неща тази година в Канада и Монако. Имах нужда да намеря правилния подход към гумите, а това, което опитахме, не проработи. Във Валенсия се върнахме към това, което имахме в началото на годината, и се представихме на по-добро състезателно ниво, но не в сравнение с Ферари, Мерцедес и Ред Бул, а в сравнение с Люис", обяснява още Бътън.