За две титли се бори тимът на Браун GP този уикенд в Бразилия на пистата "Интерлагос". Но докато за короната при конструкторите на отбора е нужна едва половин точка, то за тази при пилотите битката е далеч по-ожесточена.

Двамата състезатели на Рос Браун - Дженсън Бътън и Рубенс Барикело, са начело в подреждането и са в директен сблъсък, усложняващ се и от шанса на Себастиан Фетел (Ред Бул) да ги предизвика за първото място. В екипа бяха оптимистично настроени преди началото на тренировките на трасето "Хосе Карлос Паче", но въпреки това работиха много здраво през първия ден, като Рубенс направи общо 70 обиколки, а Бътън - 74.

"Колата бе с по-добро поведение с по-мекия тип гуми, които сложихме към края на работата. Доволен съм от прогреса ни", каза бразилецът, който се радва на особено внимание на "Интерлагос".

Част от семейството му е с него на трасето, като баща му Рубенс-старши си прави компания с таткото на Дженсън - Джон Бътън. Всяка поява на Барикело в падока пък се посреща с огромен ентусиазъм от феновете.

"Направихме повече турове от планираното, след като дъждът не бе толкова силен, колкото предвиждаше прогнозата. Автомобилът изглежда върви добре с по-твърдите гуми, темпото е добро. Имах някои проблеми с баланса, когато сложих мекия тип, но се надявам да успея да ги реша", разясни Бътън.

Той трябва да се качи на подиума, за да спечели титлата (без значение къде финишират двамата му съперници). Понастоящем Бътън има аванс от 14 точки спрямо Барикело и 16 пред Фетел при оставащи два старта.