Вратарят на италианския национален отбор Джанлуиджи Буфон заяви, че световните шампиони няма да повторят грешките си от купата на конфедерациите, ако се завърнат в Южна Африка за Мондиала догодина. Съставът на Марчело Липи отпадна безславно още в груповата фаза на турнира за купата на конфедерациите. "Адзурите" обаче са лидери в квалификационната група за световно първенство, в която е и тимът на България.

"Купата на конфедерациите е тест, в който да видим грешките и да не ги повтаряме по време на световното първенство. След година по време на световните финали ще бъдем в топформа и отборът ще е готов", каза Буфон на своя сайт в Интернет. "Липи може да разчита на всички футболисти - и на тези, които спечелихме световната титла преди три години и на тези, които сега тепърва влизат в състава", добави вратарят на Ювентус.
 
"Участието ни на купата на конфедерациите приключи твърде бързо, но ние гледаме позитивно на нещата. Хубаво е, че това се случи сега, а не по време на световно или европейско първенство. Не искам да се оправдавам, но не бяхме в най-доброто си физическо състояние. Бяхме готови едва на 60 процента", коментира Буфон./БЛИЦ