Чаканият в ЦСКА халфът Джонатан Линдсет се отличи с асистенция за Сарпсборг при загубата с 1:3 като гост на Хаугесунд в мач от 15 кръг на норвежкото първенство.

БЛИЦ вече писа, че има постигнато споразумение за трансфера на 26-годишния норвежец, въпреки че вчера местната медия в Сарпсборг съобщи за разминаване. Все пак се очаква най-късно до 1 август сделката за Линдсет да бъде финализирана.

Двубоят беше истинска касапница и завърши с общо 32 извършени нарушения. Най-пострадал беше защитникът на гостите Бьорн Утвик, на когото първо му разбиха устата и носа при удар с лакът, а след това му влязоха с бутонките в главата. И при двете нарушения съдията Ола Нилсен показа само жълти картони.

В 18-ата минута Сарпсборг откри. Линдсет намери Йоахим Солтвед непокрит на границата на наказателното поле и той с левия крак прати топката във вратата на Егил Селвик. Това беше пета асистенция за Джонатан Линдсет от началото на сезона, като има и два гола.

Девет минути по-късно Кристос Зафейрис изравни за Хаугесунд с точно изпълнение на фаул. В добавеното време на първата част Мадс Санде обърна резултата в полза на домакините. След изтичането на един час игра Сарпсборг остана с човек по-малко. Антон Скипер получи втори жълт картон. В 83-ата минута Билал Нийе оформи крайния резултат в мача – 3:1.

Сарпсборг, който записа трета поредна загуба, се намира на десето място в класирането на норвежката Елитсериен с 19 точки. Хаугесунд е 13-и с 16 пункта.