Челси спечели с 2:0 при визитата си на Фулъм в лондонски сблъсък от седмия кръг във Висшата лига и записа едва втората си победа от началото на сезона и първа от 25 август насам за първенство. Попаденията за "сините" паднаха в рамките на по-малко от 120 секунди, след като Михайло Мудрик откри резултата в 18-ата минута, а Армандо Броя се разписа секунди по-късно.

Още във 2-ата минута Армандо Броя показа индивидуална класа и шутира от изгодна позиция, но не успя да намери очертанията на вратата, пазена от Бернд Лено. В 18-ата минута Леви Колуил напредна по лявото крило и центрира топката за връхлитащият в наказателното поле Михайло Мудрик. Украинецът овладя на гърди и от воле се разписа за 0:1. След още малко повече от 60 секунди Тим Рийм сбърка подаване пред наказателното поле. Михайло Мудрик отне и пусна за Армандо Броя, който от близко разстояние удвои аванса на гостите.

Четири минути след почивката Коул Палмър центрира в наказателното поле на домакиниете, където Броя засече от близко разстояние, но топката премина над напречната греда. В 63-ата минута след удар на Иън Матсен топката срещна левия страничен стълб на домакинската врата, а Енцо Фернанде направи добавка, но Бернд Лено спаси.

Карлос Винисиус засече с глава центриране в 74-ата минута, а стражът на гостите Роберт Санчес отрази с феноменална намеса. До края на срещата така и не паднаха други попадения.

След този успех Челси събра актив от 8 точки, заемайки 11-о място във временното класиране. Фулъм е 13-и със същия точков актив, но с по-лоша голова разлика.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!