Черно море записа лесен успех с 2:0 над СКА Хабаровск в контролна среща, която се проведе в Турция. Точни за "моряците" бяха Денислав Ангелов (83) и Матиас Курьор (90). Играчите на Илиан Илиев надиграха руския състав и напълно заслужено стигнаха до победата.

Българският тим доминираше през цялото време на двубоя, но попаденията паднаха чак в заключителните минути. Габриел, Дани Кики и Курьор създадоха добри положения, но не успяха да ги реализират. 

В 83-ата минута "моряците" стигнаха до първия гол в проверката. Курьор открадна топката, центрира по земя към Денислав Ангелов, който се разписа без проблем от близка дистанция.

В последните секунди на срещата Денислав Ангелов намери по земя в наказателното поле Матиас Курьор, който оформи крайния резултат в контролата. 

“От физическа гледна точка добре, от техническа също добре. Сега не ни липсваше и късмет. Като цяло съм доволен. Акцентът ни е първенството, защото не е добре когато биеш в контролите, а в първенството не печелиш”, каза след мача треньорът Илиев.

“Габриел има качества, интересен е, с добър ляв крак. Но не е на 100% готов. Пропусна и 10 дни от подготовката. Не можем да вземем окончателно решение, защото трябва да го видим в по-сериозна контрола, а и физически да е по-добре”, допълни треньорът на моряците, уточнявайки, че футболистите му трябва да подобрят завършващия удар.

“Пропуските ни взеха доста точки през есента. Трябва да работим в завършващата фаза, а понякога опира и до класа”, заключи Илиев.

БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020