Черно море победи втородивизионния Черноморец Балчик с 6:0 в контролна среща, играна на стадион „Младост“ във Варна. Заради ангажиментите с националния отбор на старши треньора Илиан Илиев и неговия помощник Петър Костадинов, отборът на „моряците“ бе воден от другия помощник – Веселин Бранимиров.

Черно море можеше да откри резултата още в първите секунди на първата част. Вратарят на гостите Стамен Бояджиев при изнасяне на топката я пусна пред себе си, Едгар Пашеко го пресрещна, но при рикошета топката излезе в аут.

В осмата минута Черно море откри резултата. Едгар Пашеко се възползва от разбъркване в наказателното поле на Черноморец и от десетина метра вкара за 1:0. В 15-ата минута Даниел Мартин удвои преднината на домакините. Той се освободи от опеката на защитник на гостите в наказателното поле и с хубав удар вкара за 2:0. В 22-ата минута Атанас Илиев вкара трети гол за „моряците“ след отлично изпълнен пряк свободен удар.

В 32-ата минута Едгар Пашеко можеше да вкара нов гол за домакините. Той преодоля двама играчи на гостите и стреля неточно от удобна позиция. В 34-ата минута Атанас Илиев получи чудесен пас около точката за изпълнение за дузпа и с елегантен удар прехвърли вратаря Стамен Бояджиев за 4:0. В 39-ата минута Наско Янков стреля опасно с глава, но вратарят на домакините Християн Славков успя да спаси. Две минути по-късно Славков спаси и опасен удар по диагонал отдясно на Касиано Бузон. В 44-ата минута Пабло Гарсия вкара пети гол за Черно море с удар от повече от 20 метра.

Седем минути след почивката съдията отсъди дузпа за Черно море за нарушение срещу Уеслен Жуниор. Две минути по-късно фаулираният Жуниор стреля от бялата точка, но вратарят Стамен Бояджиев спаси, но бразилецът бе точен при добавката за 6:0. В 57-ата минута вратарят Стамен Бояджиев спаси опасен удар на Мишаел Алвеш по диагонал отляво.