Черно море представи най-новото си попълнение - чешкият вратар Пжемисъл Коварж. "Днес изпълнителният директор на клуба Марин Маринов и Коварж уточниха личните условия на играча и той подписа своя договор", информираха от клуба.

Коварж е роден на 14 октомври 1985 г в Босковице. Висок е 187 см и тежи 88 кг. Започва кариерата си в Словачко, като играл още за Куновице, гръцкия Ламиа, Хлавице, Слован (Либерец), Усти над Лабем, Виктория Жижков, Варнсдорф и израелския Апоел (Хайфа). Той вече направи първа тренировка с "моряците" и се очаква да бъде картотекиран в БФС.

"Голям плюс е, че треньор на Черно море е Георги Иванов, който е много уважаван в България. Той ще му даде възможност, която Пжемисъл иска да използва. Клубът иска да бъде в горната половина на класирането и вижда в лицето на Коварж опитния вратар, който може да помогне", обяви мениджърът на стража Томаш Бахник пред isport.cz.

В Черно море Коварж стана съотборник с двама свои сънародници - Онджрей Сукуп и Ян Малик. "Хубаво е, че в състава има чехи, които ще ми помогнат да се адаптирам по-бързо", каза новото попълнение на "моряците".

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига