Черно море стартира лятната си подготовка. В първото занимание на “моряците”, което бе на стадион “Тича”, се включиха 18 футболисти, от които двама нови. Това са португалецът Жордао Кардозо и централен бранител от Кабо Верде, който ще кара пробен период.

Кардозо е на 22 години и играе като дясно крило. През последната година записва 29 мача и 3 гола в третодивизионния Бенфика Кастерло Барнко в родината си, а сезон по-рано игра в кипърския АСИЛ Лиси.

Първата тренировка пропуснаха националите Мартин Минчев и Иван Дюлгеров, Аристот Ндонгала, Патрик Андраде и Георги Божилов.

С тима се готвят шестимата юноши от школата, които вече подписаха първи професионални договори. Това са вратарят Иван Дичевски, Петър Вуцов, Лъчезар Йорданов, Виктор Попов, Мартин Дичев и Йордан Радев. В заниманието се включи и младият Велислав Василев.

Подготовката на тима ще протече в три етапа, като първият във Варна приключва на 15 юни със спаринг срещу втородивизионния Черноморец Балчик. След това “моряците” ще изкарат 13 дни в Банско, а за там са предвидени 3 контроли – за 19-и и 24-и се търси съперник, а на 26-и Черно море ще играе с Ботев Враца. 

Отборът се завръща в морската столица на 29-и и до старта на първенството ще тренира у дома. На 3 юли Илиан Илиев е планирал две контроли. Единият съперник е Виторул (Румъния), като се търси отбор за втората проверка. Официалното представяне на отбора за новия сезон в Първа професионална лига ще е на 6 юли със спаринг срещу Дунав. Първият мач на “моряците” от сезон 2019/2020 г. ще е през уикенда на 13-14 юли, когато се открива шампионатът. Жребият за новата кампания ще се тегли на 12 юни.

Треньорът Илиан Илиев се оплака, че българските футболисти, с които са водени преговори, изненадващо са отказали и са преминали в други клубове.

"Търсим още един централен бранител, ляв бек, халф и нападател, ако с футболиста, с който сме говорили откаже да дойде при нас. Общо четирима играчи. Не е лесно да се прави селекция, тъй като всеки чака до последно затварянето на трансферния прозорец. Преговаряхме с българи, които малко изненадващо за мен, предпочетоха други отбори”, обясни Илиан Илиев.

Футболистите, които тренираха днес с Черно море: Иван Дичевски, Цветомир Панов, Стефан Станчев, Мартин Костадинов, Мартин Дичев, Лъчезар Йорданов, Мирослав Енчев, Виктор Попов, Велислав Василев, Жоржиньо, Емил Янчев, Васил Панайотов, Дани Кики, Петър Вуцов, Родриго, Йордан Радев, Жордао Кардозо.