Черно море приема Левски в 14:15 часа в мач от футболния ни елит.  Домакините не крият, че ще излязат пределно мотивирани, за да се възползват от тежката финансова ситуация при "сините". 
 
През първия полусезон Левски постигна класическа победа с 3:0 на “Георги Аспарухов”. Общата статистика между двата тима в елита също е силно в полза на столичани - 72 победи, 30 равенства и 17 загуби. При сблъсъците между двата тима във Варна цифрите са следните  - 24 победи за Левски, 20 ремита и 15 успеха за Черно море.

От началото на сезона “сините” изпитват сериозни трудности при гостуванията си извън София. До момента те имат едва една победа в провинцията - 4:1 над Дунав в Русе на 15 юли. След това последваха 3 равенства и 2 загуби.

В Черно море не могат да разчитат на контузените Актау и Жорадо. 
 
В Левски имат повече проблеми с окомплектоване на състава си. Райнов и Наименто са с контузии, а Нуно Рейш е наказан заради червения картон срещу ЦСКА. Очаква се Петър Хубчев да прекрои състава си. На вратата отново ще е Миятович, а пред него ще действат Миланов, Ейолфсон, Каргас и Горанов в защита. Тиам и Славчев ще си партнират като дефанзивни халфове, а пред тях шанс от първата минута се очаква да получи Спиерингс. Иванов и Паулино ще оперират по крилата, а атаката ще води Костов.
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020