Африканец без мач през последната една година ще решава кризата в защитата на Черно море. Варненци привлякоха 25-годишния котдивоарец Али Ваномо Бамба. Той може да играе като централен бранител и ляв бек, а договорът с него става факт заради кризата в задни позиции за "моряците", съобщава „Тема Спорт”. Треньорът Георги Иванов не може да разчита на Пламен Николов, Михаил Венков и Траян Траянов, което го изправи пред серизен ребус как да изгради боеспособен отбранителен вал за предстоящия в неделя мач с ЦСКА-София. В търсене на решението наставникът прибягна до привличането на нов чужденец.

Али Ваномо Бамба е висок 190 см, а в досегашната си кариера се е подвизавал във Франция и Белгия. Още като младеж е привлечен в школата на Льо Ман. Първо пробива във втория състав на клуба, където се утвърждава като титуляр. Впоследствие заради добрите си изяви е прехвърлен в първия тим, където за два сезона записва 24 мача в Лига 2. През 2012 г. отива в Метц, където изиграва 10 мача, подвизавайки се основно във втория състав. През 2014 г. е привлечен под наем в Страсбург. В началото на 2015 г. Бамба заминава за Белгия, където носи екипа на местния втородивизионен Сереинг. Има общо 23 мача с 2 гола за този тим. Последната му официална среща обаче датира отпреди точно една година - 90 минути на 21 февруари 2016 г. срещу Лиерс (0:2).

С оглед липсата на практика изобщо не е сигурно, че Бамба ще бъде използван срещу ЦСКА. Това може да наложи титуляр да бъде 20-годишният десен бек Мартин Костадинов, а Тодор Паланков да се премести в центъра на защитата.

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига