Треньорът на Черно море Георги Иванов даде пресконференция преди началото на зимната подготовка на тима. Гонзо разкри, че се е отказал да привлича нов нападател и допълни, че и през пролетта тимът ще играе в Каварна. В същото време „моряците“ представиха и двете си нови попълнения – Борислав Балджийски и чешкият вратар Войтех Шром.

Иванов се е отказал от нов офанзивен футболист, тъй като има Бакари, Марек Кузма, Уго Секо, Балджийски и Иван Коконов: "Няма смисъл да привличае хора, които да стоят резерви. Имаме достатъчно футболисти, с които да изкараме пролетния полусезон."

Гонзо допълни, че селекцията ще приключи с привличането на още един играч. Става дума за българин, а в момента се водят преговори с клуба му.

„Няма да търсим ляв защитник, който да бъде алтернатива на Михаил Венков. Имаме футболисти, които могат да играят на тази позиция за 2-3 мача, ако се наложи Мишо да отсъства. Така че на този етап не търсим футболист за поста“, разкри Георги Иванов.

„Групата ни ще е от 17 мъже и още няколко юноши. Не разделям футболистите на юноши и мъже. Всички имат равни шансове. Който покаже качества, ще разчитам на него. 15-годишният Мартин Минчев ще изкара зимната подготовка с отбора, като се върне от ангажимента си с националния отбор до 18 години в Русия. ще прати Илиян Неделчев и Николай Минков под наем в други отбори до лятото, за да натрупат опит“, призна Гонзо.

"За съжаление ще играем и през пролетта в Каварна. Искахме да водим битката за третото място и Купата във Варна, където феновете винаги са били голям фактор. За наша радост има хора, които идват и ни подкрепят в Каварна," сподели наставникът на „моряците“.

В следващите десетина дни Черно море ще тренира на терени във Варна и региона. До сряда варненци ще ползват изкуствения терен на „Спортпалас“, след което ще търсят зала.

Има една промяна, свързана с контролите на тима в Гърция. Мачът с Аридеа няма да се играе на 21 януари, а ден по-късно. Иначе останалите спаринги на лагера в южната ни съседка са с Карсия (25 януари), ПАОК (28 януари), Ираклис (31 януари) и с Арис (2 февруари).

Всичко за Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига