Треньорът на Черно море Георги Иванов даде пресконференция във Варна. Гонзо съобщи, че ще събере футболистите си отново на 9 януари в 13 часа. "Две седмици сме във Варна, след това отиваме на лагер в Гърция, в Турция вече го отказахме, прибираме се на 4 февруари. Играем контролна среща на 11 февруари с Черноморец (Балчик). На 18 февруари посрещаме ЦСКА. Надявам се вече на нашия стадион, а не на друг терен", каза Георги Иванов.

Той вече има интерес към двама българи за зимната селекция. „Скоро ще разберете кои са. Единият до дни подписва. Търсим вратар, но първо очакваме да платят за Коварж (б.р. - чешкият вратар се очаква да премине в Славия Прага). И евентуално офанзивен качествен чужденец. Доста положения пропускаме и се нуждаем от нападател. Имаме време, ще търсим", добави Георги Иванов.

"Ако ЦСКА освободи Георги Китанов, на драго сърце ще си го върнем. Трябват ни играчи, които са гладни за успехи, подлежащи на развитие. Няма как да успеем с такива на 30 и повече години. Без да обиждам сегашните футболисти, годинките им тежат“, категоричен е спецът.

„Условията в Гърция са добри. Преговаряме за хотел, за база. Вариантът е подходящ и няма да сме под стрес. В Турция никой не знае какво се случва“, аргументира се за избора на Гърция наставникът на „моряците“.

„Трябва да се уредят контроли със силни отбори. Най-важното в подготовката са те. Ако говорим за Николай Минков, смятам да го пратя някъде. Илиян Неделчев също трябва да играе повече, двамата имат качества. Романов го освободихме. За Чанович също знаете, че напуска“, каза Георги Иванов.

„Борим се за тройката. Ще е трудно, но правим всичко възможно. Мачовете ще ни покажат на какво ниво сме. За нас е важно да се върнем на „Тича“. Публиката на Черно море е основен мотиватор и движеща сила за тима, който е силен домакин. Огромен фактор! Това което чувам от министър Кралев е, че действително с ЦСКА ще играем на „Тича“. Почнали са процедури, замервания - чисто технически неща и се надявам в най-скоро време да почне да се работи, защото идват празници. Но разчитам на 18 февруари да домакинстваме във Варна“, завърши Гонзо.

Всичко за Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига