Tреньорът на Черно море Илиан Илиев остана доволен от себераздаването на своите футболисти при нулевото равенство в гостуването на Левски от 32-ия кръг на efbet Лига. Ремито гарантира минимум бронзовите медали на "моряците".

„Винаги можеш да спечелиш, имахме 2-3 ситуации и една, в която Пламен се намеси. Не изиграхме нашия мач откъм футбол, но не мога да отрека, че футболистите дадоха максимума. Левски си подават добре топката и уморяват съперника, ако не скъсява пространствата. Никога не сме мислили да играем за точка, защото идеята ни е да се борим за второ място. Поздравявам всички в клуба, тъй като след толкова години, отново спечелихме медал“, заяви треньорът на Черно море минути след края на мача на стадион „Георги Аспарухов“.

Той коментира и протеста на „сини“ фенове, който забави началото на мача с десетина минути: „Не мисля, че точно това е дало отражение върху нашия отбор. Изиграхме мача така, както опитваме да играем и в другите мачове. Това, което се случи преди мача, е изключително неприятно. Коментирахме с треньорите, че тази почивка може да ни се е отразила негативно. Надявам се да влезем в ритъм за следващия мач, защото можем повече“.

„Ние сме нямали маловажен мач. Нашите футболисти някой път може да имаме претенции, но те във всеки мач дават 100%. За един футболист е трудно да държиш ниво толкова дълго време и може в някои мачове да паднеш като. Очакванията са да дойдат доста хора, както винаги в последно време и да играем това, което можем най-добре“, добави наставникът на "моряците".

Той коментира и дали ще през новия сезон ще продължи да води паралелно Черно море и националния отбор: „Да, долу-горе са разяснени нещата. Когато е ясно, от клуба ще обявят. Вървят  още разговори с БФС“.