Треньорът на Черно море Илиан Илиев заяви след контролите на "моряците" срещу Фратрия и Дунав Русе, че на тима са му нужни още двама атакуващи футболисти.

„Почти винаги сме правили това нещо – предпоследните две контроли да са в един ден. Пак ще повторя – резултатите не са важни, важното беше повечето хора да изиграят цял мач. Видяхте първия мач, доста топло, стараха се момчета, видяхте доста млади момчета играха в първия мач, не показаха нужното самочувствие, но като натоварвания сме доволни. Вторият мач – като играеш на по-хладно и на осветление, върви топката и стават по-футболни неща. Като цяло изпълнихме, дано да няма контузени, за да можем да продължим да се готвим за първия кръг", започна Илиев. 

"Италианецът Салваторе Рибаудо е трудна работа на този етап. Има добри качества, малко динамиката му липсва, но като цяло не сме решили още, като решим ще разберете. В събота няма да му се даде шанс в последната проверка, доста хора сме. Дуду и Начо се трудят, трябва им още адаптация, отборът добре ги приема, но както и да погледнем ни трябват още двама човека. Става въпрос за атакуващи футболисти. Нямаме ги още в главата още, много хора ни предлагат", добави специалистът.

"Уеслен Жуниор няма болки, но за всеки случай играе с маска, за да се чувства по-сигурен. Брено Тейшейра, видяхте, върна се от контузия, но е далеч от нужното ниво. Добра работа свършихме по време на подготовката, понатрупа се умора, но за това се прави подготовка. Ние не правим подготовка за първите два кръга, а за цялото първенство. От доста хора сме доволни по време на подготовката. Лошото е, че както съм го повтарял и друг път – тези хора, които очакваме да се вдигнат и да са опции просто са в някакви очаквания, че са надежди. И пак 13-14 човека ще дърпат колата, което не е добре. От една група 25-26 полеви играчи, да пет момчета от школата качихме, но от такава група да сме 15 човека валидни опции не е добре, тъй като… Миналата година пак изкарахме по същия начин, предпазихме се от контузии, дай Боже и сега да е така, защото пак казвам – тези, които ги чакаме години наред да станат валидни опции не са", категоричен е Илиев.

"Доста клубове се обединихме в желанието си – такива атмосферни условия не сме имали скоро, ако въобще е имало толкова последователни топли дни, ако може да се направи първите мачове да се играят от 19:30 часа, а вторите – да са малко по-късно – 21:30. Да играеш в 18:30 при 38-40 градуса – това е да отбиваме номер. Надяваме се от Спортно-техническата комисия да влязат както се казва в работно време, да погледнат реално на нещата и да изтеглят мачовете поне с 45 минути по-късно, тъй като наистина е невъзможно да се играе при тези условия“, завърши наставникът.