Наставникът на Черно море Илиан Илиев се изказа доста остро към съдийството в България, което според него е повлияло в някои от мачовете на „моряците“ през изминалия сезон.

Специалистът говори преди началото на подготовката на тима за новия сезон в efbet Лига.

„Искам мачовете вкъщи с отборите, с които изгубихме точки, да почнем да взимаме повече точки. С Царско село взехме 2 точки. Ако не се лъжа, 23 точки у дома сме взели и 22 навън. В началото имахме обективни причини, а после като се оправи тренът, се подобрихме в атака и вземахме повече точки“.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Накрая Илиев коментира и съдийството у нас, което бе засегнато и от треньора на Левски Станимир Стоилов: 

„Мъри по принцип е прав, че има съдийски слугинаж. Има го към водещите отбори. Години наред при нас, когато дойде момент, когато настъпят важните мачове, идват „чинковци“. Те са с различни лица, но добре знаят какво да правят и са защитени.

Т.нар „чинковци“, както ги наричаме. Имат помагачи много. При нас ВАР в началото беше много добър, но след това вместо да се подобри, стана обратното. Във ВАР също помагат на „чинковците“ и Мъри прав, че има слугинаж. Има го това нещо от време оно за едни и същи отбори. Не знам как ще се промени всичко това“.