Треньорът на Черно море и националния отбор Илиан Илиев бе награден с отличието „Почетен гражданин на Варна“. Заедно с приза специалистът получи и 4500 лева, които дари в подкрепа на благотворителната кампания „Аз вярвам и помагам“. 

За страхотния жест на Илиев съобщи във "Фейсбук" Владислав Николов, известен на варненци с каузата, която създаде и за която се бори от години. 

„Каза и го направи! Без да се замисли Илиан Илиев си дари цялата награда от 4500 лв, която получи заедно с отличието „Почетен гражданин на Варна“ в подкрепа на нас - благотворителна кампания „Аз вярвам и помагам“! Голям! Много голям! 

За мен е изключителна чест да споделя с Вас, че минути след като слязохме от сцената на която ни връчиха званията „Почетен гражданин на Варна“, Илиан Илиев се обърна към мен и каза: "Да знаеш, че и аз като теб, искам да си даря наградата в помощ на децата и България!".

Уникален! Уникален Илиан Илиев!

Илиан Илиев е изключително дългогодишен и успешен треньор по футбол като в този напрегнат момент е треньор нa Черно море, а заедно с това и на националния отбор!

Сърдечно му благодаря за подкрепата, уважението и желая спортните му успехи да са още по-големи в името на България!

Благодаря на всеки, който ни подкрепя в усилията да закупим и дарим линейки за кръводаряване в Пловдив, Стара Загора, Плевен и други градове в помощ на милиони хора в България!“, написа Владислав Николов.