Треньорът на Черно море Илиан Илиев беше категоричен, че селекцията на тима за новия сезон е завършила. Той коментира и свършената работа до момента по време на подготовката. 53-годишният специалист взе отношение и по темата с контузените играчи на „моряците“.

"Работим да сме готови за началото на сезона. С една седмица е по-къса подготовката, надяваме се да се освежат за първите мачове. Виждате първите два кръга играем ранни мачове – от 18:30. Това, че сме работили в такива условия надявам се да помогне и в първенството. В контролите търсихме да играят футболистите цял мач. Не искаме да тръгваме да вкарваме 10 гола, говорим за това да се играе в ритъм, да държим някакво темпо. Естествено, че някои понасят по-леко натоварванията, други – по-тежко“, заяви Илиев.

„Селекцията приключи. С Мади Кета завършихме. Той няма много тренировки, бил е с националния отбор, но не е играл много. Близо месец не е тренирал. Подготвя се с нас от 3 дни и знаем, че трябва малко го да понатиснем, за да влезе във форма. Искам от някои от по-младите футболисти повече старание. Някои са близо до титулярния състав, има други, които я карат по течението...Но тази амбиция, която трябва да полагат, не я виждам в някои, така че трябва да се посъбудят“, допълни треньорът на Черно море.

„За Даниел Димов не можем да дадем прогнози кога ще е готов да се върне в игра. Дори лекарят, който го оперира, не може да каже срок. Велислав Василев започна да бяга, но когато е изляла връзката се надяваме да се стабилизира, за да не му излиза и друг път. Със сигурност Василев и Евгений Сердюк ще влязат по-рано от Даниел Димов. По-близо до завръщане е Сердюк, който другата седмица започва да бяга. През новия сезон трябва да се опитаме да държим нивото като гости и вкъщи трябва да сме по-агресивни и особено да търсим повече ситуации и точки. Личната ми цел – да запазим нивото като гости, да подобрим нивото у дома", завърши Илиан Илиев.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022