Очаквам Славия да ни подаде ръка. Това обяви треньорът на Черно море Илиан Илиев пред "Канал 3". „Моряците” откриват следващия шампионат именно срещу тима на Златомир Загорчич, но в момента от първия отбор почти никой не тренира заради многото случаи на коронавирус в състава.

„В българския футбол трябва да се вземат адекватни мерки спрямо коронавируса. Говорих с представители на Етър и те се съгласиха мачът им срещу Черно море да бъде отложен, а от Славия нямаме никакъв отговор. Очакваме от Славия да ни подадат ръка, или поне да кажат съгласни ли са или не мачът срещу нас да бъде отменен”, каза Илиев.

Илиев намекна и за активността на Венци Стефанов в медиите, но само когато някой каже лошо за него или Славия:

„Ако бях казал нещо лошо за тях, отговор веднага да е имало от страна на Венци Стефанов, а сега – нищо.  Ние нямаме страх да играем с юноши, но първенството е ново и искам да сме равнопоставени. Ако беше друг клуб, ситуацията щеше да е друга”.

Илиев отправи и критика към БФС:

„Не може просто календарът да върви и да се запълват телевизионни програми. Сега съм сигурен, че ще ни сложат първи мач в петък, за да покажат, че молбата ни им е минала покрай ушите”.

„Не вярно, че коронавирусът е майтап, има и сериозни неща. Всеки от отбора имаше някакви симптоми. Някой губи обоняние, друг има температура, трети – болки в гърлото”.

„Тестовете за коронавирус трябва да са ефективни, а не протоколни. Изискванията трябва да се спазват. Искаме адекватни отговори”, каза още Илиев.