Треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира победата с 2:1 над Ботев (Враца), след която "моряците" отново се върнаха на върха в класирането.

"Много труден мач. Тези мачове са ни най-трудни. Такива мачове бяха и с Пирин, и с Етър, но важното е, че победихме днес. Ботев смени схемата, влезе с чужденците и коренно се промени облика. Ние по стар обичай си вкарахме повече напрежение. Ние не сме отбор, който може да реши мача за едно полувреме, но се радвам, че победихме, макар и по трудния начин", коментира Илиев.

"Нямаше отпускане, просто Ботев започна по-агресивно да играе. Както се казва - загубиха мача и се втурнаха. Възползваха се от една наша грешка и накрая имаше напрежение. Важни са трите точки и сега се готвим за Берое", продължи треньорът на Черно морe.

"В последните години играем еднакво добре и като гости, и като домакини. Понякога дори и като направиш равен все едно си загубил и имаме такъв манталитет. Трябва в такива мачове да осъзнаеш, че точките са важни. В такива мачове, ако вкараме това напрежение, с напредване на първенството ще имаме проблем. Пак сме в тройката. Тези мачове са като награда, трябва да нямаме търпение да излезем и да изиграем мача, а да не се сковаваме. Гледахме Берое, ще ги гледаме и с ЦСКА. Поредният труден мач, надявам се да сме по-спокойни. Трябва да си връщаме контрола на топката", добави Илиан Илиев.

 

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024